Blog > Komentarze do wpisu
M±ka semolina (durum)

Semolina

Semolinę wytwarza się z najtwardszej istniej±cej m±ki zwanej durum (nie występuje w Europie) a kaszk± mannę często z ni± mylon± z rodzimej zwykłej pszenicy.

Semolinę można kupić jednak również w postaci miałkiej m±ki stosowanej do pieczenia ciast i pieczywa,makaronów i pizzy.Semolina jest też dużo bardziej żółta niż biała kaszka manna.

Z semoliny produkowane s± przemysłowe twarde makarony lub kuskus.

Plotka głosi,że w niej między innymi tkwi sekret tajemniczej chrupi±cej skórki kurczaków z KFC.

sobota, 16 kwietnia 2011, samira.nl
Tagi: s

Polecane wpisy

  • Sambal manis

    Sambal to ogólna nazwa dla indonezyjskich i malezyjskich ostrych i bardzo ostrych past z ostrych hiszpańskich papryk i papryczek.Zależnie od składu składników

  • Syrop z morwy

    Smakuje jak pyszny karmel i można stosować do do wszystkiego co trzeba posłodzić.W porównaniu z miodem ma również mniej kalorii.W 100 g miód-ok.306 kCal a morwa

  • Sumak-kwa¶na przyprawa

    U góry:nasiona sumaka przed zmieleniem / na dole:nasiona sumaka po zmieleniu Przyprawa sumak pochodzi z jak dobrze nam wszystkim znanego małego drzewa lub krze

  • Piotr SCHOLZ: Suite The Road /2016/

    Beginning Of A Journey; 322 km; Layover; Ardor Feelings; Goodbye. "Suite The Road" , taki tytuł nosi autorski debiut młodego kompozytora, dyrygenta i gitarzyst

  • bry

    Dzień dobry. Trochę się boję tego, co się dzieje ze mn±, bo po długiej obserwacji wnoszę, że moim komórkom co¶ się popitoliło i przekształciły się w jaki¶ guz,

zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów przepisy kulinarne Durszlak.pl Durszlak.pl Durszlak.pl Durszlak.pl