Blog > Komentarze do wpisu
M±ka semolina (durum)

Semolina

Semolinę wytwarza się z najtwardszej istniej±cej m±ki zwanej durum (nie występuje w Europie) a kaszk± mannę często z ni± mylon± z rodzimej zwykłej pszenicy.

Semolinę można kupić jednak również w postaci miałkiej m±ki stosowanej do pieczenia ciast i pieczywa,makaronów i pizzy.Semolina jest też dużo bardziej żółta niż biała kaszka manna.

Z semoliny produkowane s± przemysłowe twarde makarony lub kuskus.

Plotka głosi,że w niej między innymi tkwi sekret tajemniczej chrupi±cej skórki kurczaków z KFC.

sobota, 16 kwietnia 2011, samira.nl
Tagi: s

Polecane wpisy

  • Sambal manis

    Sambal to ogólna nazwa dla indonezyjskich i malezyjskich ostrych i bardzo ostrych past z ostrych hiszpańskich papryk i papryczek.Zależnie od składu składników

  • Syrop z morwy

    Smakuje jak pyszny karmel i można stosować do do wszystkiego co trzeba posłodzić.W porównaniu z miodem ma również mniej kalorii.W 100 g miód-ok.306 kCal a morwa

  • Sumak-kwa¶na przyprawa

    U góry:nasiona sumaka przed zmieleniem / na dole:nasiona sumaka po zmieleniu Przyprawa sumak pochodzi z jak dobrze nam wszystkim znanego małego drzewa lub krze

  • Al STEWART: Year Of The Cat /1976/

    Lord Greenville; On The Border; Midas Shadow; Sand In Your Shoes; If It Doesn't Come Naturally, Leave It; Flying Sorcery; Broadway Hotel; One Stage Before; Year

  • Wojtek SZCZEPANIK: Instinct

    Intro; Instinct I-VI; Outro. Kompozytor i pianista Wojtek Szczepanik, finalista konkursu Transatlantyk Instant Composition Contest, w swej twórczo¶ci zaciera g

zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów przepisy kulinarne Durszlak.pl Durszlak.pl Durszlak.pl Durszlak.pl