Blog > Komentarze do wpisu
Panierka do tempury -"Panko"

Panko-to rodzaj tartej bułki do panierki stosowany w kuchni min.japońskiej i chińskiej.Jest przygotowana z pieczonej lub parowanej bułki na bazie drożdży,tłuszczu roślinnego i glukozy.Po usmażeniu skórka jest bardziej chrupiąca i lżejsza niż ta zrobiona ze zwykłej tartej bułki.

Panieruje się w niej mięso ale doskonale nadaję się na tempurę do panierowania krewetek i ryby.

Wieprzowe kotlety usmażone w panierce "Panko"


sprawdz poniższe przepisy z zastosowaniem moich spiżarnianych produktów:

1-samiraka.blox.pl/Łosoś sushi na 3 sposoby-na luzie

sobota, 08 stycznia 2011, samira.nl
Tagi: ryba mięso p

Polecane wpisy

zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów przepisy kulinarne Durszlak.pl Durszlak.pl Durszlak.pl Durszlak.pl